حاشیه مراسم شهید پان ایرانیست بهنام محمدی

پس از اندکی تبلیغ که تنها با نصب بیل بوردهای تبلیغاتی،پارچه نوشته ها و پلاکاردها همراه بود.13 آبان ماه 1389،روزی که قرار بود آرامگاه شهید بهنام محمدی از گورستان کلگه به تپه ی شهدای گمنام منتقل گردد،فرا رسید.

 
به گمان همه ، آیین شکوهمندی در پیش بود که با برنامه ریزی دقیق و حساب شده،با حضور مقامات کشوری و لشکری همراه می شد. آیینی که در شان این شهید بزرگوار بوده و در یادها جاودانه می ماند. اما هزاران دریغ و افسوس که علیرغم صرف هزینه ای هنگفت و سرسام آور که به روشنی معلوم نیست در کجا و چگونه خرج شد مراسمی برگزار شد که در بی برنامه گی و بی نظمی هماوردی شد برای دیگر آیین های حاکمیت...
 
جمعیت انبوهی از دوستداران و شیفتگان ایرانزمین از زنان و مردان ،پیر و جوان نوجوان و کودک و نوباوه از نخستین ساعتهای روز پنج شنبه 13 آبان ماه 1389 از جای جای شهرستان مسجد سلیمان و دیگر جایها به سوی گلزار شهدای چهار بیشه روان گشته و با پای پیاده به سمت تپه های گمنام حرکت کردند. چشم هر بیننده از شکوه جمعیت باشنده که سپاس گویان از جان نثاری شهیدان راه ایران رنج راه را برخود هموار نموده بودند خیره و سرگشته می گشت به راستی چشم ها را انبوه جمعیت نوازش می داد و دیدگان هر ایرانی نژاده ای از اشک لبریز می شد. باشندگان با گذر از مسیر پیش بینی شده به آرامگاه جدید این بزرگوار رسیده و برای اجرای آیین آماده گشتند مردمی که به شوق دیدار و بوییدن خاک شهیدی که در اوان نوجوانی ،دلاورانه در برابر بیگانگان سینه سپر کرده،ایستادگی نمود و جان به مادر میهن پیشکش نمود.
 
اما به راستی که آه از نهادمان بر خواست چرا که با نخستین نگاه دریافتیم که نظم و ترتیب در آن میان جایی ندارد گویی هیچ برنامه ای برای راهنمایی مردم به سوی جایگاه ویژه ترتیب داده نشده و آنان سرگشته و سردر گم هر یک به سویی روان بودند . بارها در میان مراسم گواه رفتار تند و خشونت آمیز نیروهای انتظامی با باشندگان بودیم بارها خیل مشتاقانی که با حس ایران پرستی در این آیین شرکت نموده بودند شاهد رفتارهای تند و به دور از ادب مامورینی بودند که خود نیز قربانی بی نظمی های مسئولین برگزار کنند ه ی مراسم گردیدند. ای کاش به جای راندن جمعیت مشتاق به سوی عقب و تلاش برای ایجاد فضای مناسب برای خاکسپاری که به دلیل عدم روشن نمودن کرانه ی حضور مردم و به ناچار هجوم آنان برای تماشا و اجرای مراسم خاکسپاری همراه بود،با برنامه ریزی دقیق و گماردن نیروهای مسوول با لباسهای متحد الشکل و زیبا ،مسیری خاص برای عبور شرکت کنندگان و جایگاه ویژه برای قرار گرفتن آنان برگزیده و ضمن راهنمایی آنان به هنگام ورود به آنجا ایشان را به جایگاه رسانیده ،فضای مناسب برای اجرای مراسم ایجاد کرده و شکوه و جلوه را چند برابر می نمود.
 
مراسم با سخنان مقامات شهری آغاز و پس از مداحی صادق آهنگران ،سرود ای ایران در ساعت 11:40 توسط گروه موزیک ارتش اجرا گردید. سپس پیکر پاک شهید بهنام محمدی که از چند ماه پیش از آرامگاه خود بیرون آورده شده بود بر روی یکدستگاه تریلر از میان انبوه جمعیت شرکت کننده به آرامگاه جدید خود منتقل سپس با استفاده از یکدستگاه جرثقیل در جای مورد نظر قرار گرفت. مراسم حدود ساعت 13 به پایان رسید.
 
چیزی که در این میان افسوس ها را چند برابر نمود عدم حضور مقامات کشوری و فرماندهان عالیرتبه نظامی بود. تا آنجا که(( امیدوار رضایی میر قائد)) نماینده لالی ، هفت گل و مسجد سلیمان در مجلس حتی زحمت حضور در آن را نیز به خود نداده بود.
 
    
 
صفحه اصلی  بازگشت
 
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه 13 فروردين 1403