داعش یک خطر است یا فرصت؟
منوچهر یزدی
24خرداد 1393


رسانه های جهان سقوط موصل مرکز استان نینوا در عراق را آن چنان  با آب و تاب گزارش کردند که گویی ناگهان سقف آسمان سوراخ شده و یک لشگر وحوش در موصل فرود آمده اند تا سر از تن شیعیان جدا کنند و جین پوشان را به مسلسل ببندند .  گویی رسانه ها و تحلیلگران سیاسی و دولتمردان تازه از خواب بر خا سته  و این موجودات عجیب الخلقه را که ننگ بشریت هستند برای اولین بار نظاره میکنند . رسانه ها از یاد برده اند که ابو مصعب زرقاوی بنیانگزار داعش همان کسی است که با نگاه مهربانانه آمریکا در صف اول نیروهای جهادی میجنگید و سپس در سال 2004 میلادی دست بیعت به اسامه بن لادن داد و در سال 2005 علیه شیعیان عراق اعلام جهاد کرد . رسانه ها از یاد برده ا ند که گروه داعش سالیانی است  بین عراق و سوریه تردد دارد و در کشتار مردم بیگناه سوریه لحظه ای درنگ نورزیده است . رسانه ها از یاد برده اند که گروه داعش پس از اختلاف و در گیری با جبهه النصره در سوریه از مواضع اش عقب رانده شد و آنان  به عراق بی صاحب سرازیر شدند و بدون مانع و رادع و کمترین مخالفتی از سوی مقامات امنیتی و نظامی  عراق در استان های نینوا و صلاح الدین جا خوش کردند ... هتل ها و مراکز حساس را در اختیار گرفتند وبا اطمینان خاطر از بی عرضگی ارتش و مقامات امنیتی به بمب گذاری در سراه و خانه مردم بیگناه می پرداختند و به لانه هایشان در استان نینوا باز میگشتند. رسانه ها از یاد برده اند که این مهمانان نا خوانده در  سال 2013 هزار و چهار صد خانه را در شهرهای عراق منفجر کردند و 1996 را کشتند و 3021 نفر را  مجروح نمودند .

   بتواند در کمال امنیت و آسودگی خیال مراکز نظامی و سوق الجیشی را زیر نظر گرفته و یک شبه  به همه این مراکز شبیخون زند  و   400 میلیون دلار موجودی نقدی و ذخایر طلا و نقره  بانکها را غارت نماید

آیا فرار ارتش عراق از برابر این تهاجم امری عادی بوده که امروز آقای مالکی اشک تمساح میریزد ؟ ایا قرار است مراکز کردنشین مورد اختلاف دولت بغداد و کردها با این ترفند به انان باز گردانده شود ؟ آیا قرار است  داعش گروهی که از سوی عربستان ( یار غار آمریکا  ) حمایت مالی و نظامی میشود به عنوان یک کارت  بازی  روی میز مذاکره ایران و آمرکا قرار گیرد ؟ ایا جمهوری اسلامی مجوز پشیبانی از شیعیان را با چراغ غرب پیدا خواهد کرد ؟

با چنین پرسش هایی که ذهن آدم را رها نمیکند به نظر میرسد یک بازی جدید ولی خونین در شرف انجام است و گرنه شرارت گروههای طالبان و القاعده و سلفی و داعش و النصره و اخوان المسلمین و وو چیز جدیدی نیستند ... این گروهها سالهاست که با نام اسلام  به میدان اعزام شده اند تا ظاهرا با استکبار غرب بجنگند ولی این اتفاق نیفتاده و سلاحها رو به خودی است . شیعه و سنی هر دو از آبشخوار اسلام آب میخورند ولی دارند خون یکدیگر را با توحش بسیار بر زمین میریزند .شاید بد نباشد بدانید که ریشه این خون ریزی به کجا بر میگردد:

 در ماجرای انفجار برج های دو قلو  نیویورک بوش پسر که ادامه دهنده  راه بوش پدر بود در واکنش به این کشتار بیرحمانه اعلام کرد :  " جنگ های صلیبی "  آغاز شده است .  اما خیلی زود این پیش بینی از سایت های خبری محو  و  جنگ های مذهبی در عالم اسلام جایگزین جنگهای صلیبی گردید . و بدین سان مسلمان کشی از سال 1975 میلاد  پس از ایجاد حکومت های اسلامی در بنگلادش پاکستان ایران افغانستان عراق بدون وقفه ادامه داشته و دارد اما واقعه سپتامبر در آماده سازی افکار عمومی جهانی نیز بی تاثیر نبود و راه رابرای جنگ و کشتار درافغانستان و عراق و سپس  بهار عربی خونین  در  کشورهای دیگر اسلامی مانند  تونس و مصر و لیبی و یمن و سوریه فراهم ساخت و شگفتا که برخی دیگر از کشورهای اسلامی  مانند عربستان و قطر و امارات متحده عربی  دشمن تاریخی  را رها کرده و همراه با پروتکل تدوین شده قدرتهای سرمایه داری  برای استمرار خصومت های فرقه ای متقبل پرداخت  هزینه این جنگهای خانمانسوز شده اند و برای تربیت تروریست و آدم کشان عقب مانده و متحجر از صرف دلارهای نفتی  که منطقه را به خاک و خون و آتش بکشند دریغ نمیورزند  .

حال باید دید با حمله داعش به موصل چه اتفاقی در آینده رخ خواهد داد . اما آنهایی که میگویند حضور آدمخواران داعش در حوالی مرزهای ایران ، جمهوری اسلامی را به درد سر خواهد انداخت  سخت در اشتباهند زیرا جمهوری اسلامی تجربه کافی و حمایت لازم را برای قلع و قمع سگ های هار تربیت شده ریاض  دارد و از این پیش آمد ها به دلایل زیر  استقبال میکند :

1 سپاه برای ورود به یک میدان جدید که برای شیعیان مقدس است انگیزه لازم را پیدا میکند و ناچار است بیشتر به وظایف اصلی خود که امر سپاهی گری  و پاسداری از تمامیت ارضی کشور است بپردازد تا ساخت و ساز در درون کشور و ورود به جناح های سیاسی  ....

2 شیعیان عراق که پس از خروج نیروهای آمریکایی از اختلاف و چند دستگی رنج میبردند با خطر داعش متحد شده و گرد برادر بزرگتر و قوی تر خود که جمهوری اسلامی است حلقه خواهند زد و جمهوری اسلامی با استفاده از این مشروعیت به پاک سازی عراق و سوریه خواهد پرداخت .

3 جمهوری اسلامی  نزدیک شدن خطر به مرز ایران را استقبال میکند زیرا  اختلافاتی که در راس هرم قدرت وجود دارد کمرنگ شده و جناح های سیاسی به وحدت روی خواهند آورد .

4 جمهوری اسلامی هم اکنون درگیر بحران اقتصادی است و مردم از بیکفایتی مدیران سخت عصبانی هستند حال هرقدر داعش به مرزهای ایران نزدیکتر شود خطر عصیان داخلی دور تر میگردد .

5 -  جمهوری اسلامی از کارت داعش و گروههای سلفی و سایر تروریستها  سر میز مذاکره با 1+5 استفاده خواهد کرد و امریکا نمیتواند پیوند سیاسی و امنیتی خود را با عربستان  ( گاو شیر ده تروریستها )پنهان کند .

دلایل دیگری برای خوشنودی جمهوری اسلامی از این جریانات وجود دارند که از آن میگذرم ....

 اما نا گفته نماند که ملت ایران سوال بدون پاسخی را با خود زمزمه میکند که آیا ما انقلاب کردیم تا بکشیم و کشته شویم ....؟  کی روزگار صلح و دوستی و برادری و رفاه و سلامت فرا میرسد ؟!  کی ما میتوانیم به دور از فساد و نابرابری و بحران سیاسی و اقتصادی و اجتماعی  سر آرام بر بالین بگذاریم ؟ و بالاخره داعش یک خطر است یا یک فرصت ؟

تهران

منوچهر یزدی

24خرداد1393

 

 

 

 

 

 
فرستادن دیدگاه
نام :
ایمیل :
دیدگاه :
 
دیدگاه کاربران :
داعش قبل از آنکه تشکیلاتی جدید باشد فقط یک تغییر نام برای سازمانی قدیمی و یا شاخه ای از القاعده که در 15 سال اخیر به قبله آمال جوانان فرهنگ عقب نگاه داشته عربی و بسیاری از کشورهای اسلامی بدل شده با عصیان در برابر وضعیت موجود در بسیاری از کشورهای اسلامی و غیر اسلامی توانسته سربازگیری گسترده ای از میان جانیان و روانیان و کسانی که سادیسم آدمکشی و ادمخوری دارندازاون کشورهاداشته باشد. فرهنگ عربی خالی شده از معنویت بسیاری از کشورهای به اسم مسلمان مامنی شد برای ظهور اندیشه القاعده و انگاره های زدودن دنیا از پلیدی های دنیای مدرن و بازگشت به عقب عهد محمد. القاعده اگر بپذیریم ساخته و پرداخته غرب نیست،( که هست ) جنبشی در برابر وضع موجود کشورهای اسلامی است؛ آنان پاسخی برای عقب گردهای مسلمانان در دنیای پرشتاب کنونی نیافته اند و جهاد، شمشیر و پاکسازی دنیا از شرک را تنها راه رهایی و اثبات خود می دانندتا شاید در فرهنگ کوتوله عربی لااقل اون دنیا را داشته باشند .
آرش جهانشاهی
بنظرم ناپخته نوشتید اینکه ملت پیر شده ایران که هرخانه یک بچه دارد بتواند با داعش بجنگد ... یا ناراضایتی مردم کم شود .... یا شیعیان عراق اهل جنگ باشند نه اهل تکیه بر امریکا و دیگران ..... و اینکه بنگلادش حکومت اسلامی داشته .... همه حرف های بدور از واقعیت است دوستداران ایران باید بدانند که دشمن اول تمدن ایرانی روحانیت شیعه است که فرهنگ ایران را درون مرز ایران محدود مانده در حالیکه زمانی از دانوب تا هندوستان از ترکستان چین تا بالای گرجستان زیر نفوذ فرهنگ ایران بود تا شیعه امد و همه چی رفت و حالا هم خطر تجزیه است نمیدانم چرا پان ایرانیست ها نمیبینند
سعد
با وجودى كه با پان ايرانيسم، اا اقل با برداشت سطحى كه از آن ميشود، مخالف هستم، اذعان ميكنم كه اين مقاله يكى از محكم ترين مقاله هاى سياسى است كه درباره ى جريانات منطقه و جهان خوانده ام. ممنون.
سيروس محسن وند
با وجودى كه با پان ايرانيسم، اا اقل با برداشت سطحى كه از آن ميشود، مخالف هستم، اذعان ميكنم كه اين مقاله يكى از محكم ترين مقاله هاى سياسى است كه درباره ى جريانات منطقه و جهان خوانده ام. ممنون.
سيروس محسن وند
شما راستی ساسانی هستید زیرا نظر مخالف را نشر نمیکنید
saad
فراموش نکنید که ان روی دیگر داعش در وجه شیعه؛ جمهوری اسلامی است که ارزوی برپائی حکومت اسلامی را در سر ذاشت و برای ان چه جنایتها که نکرد....!!! و حال پس از کسب قدرت و تثبیت ان از سوی حامیانش، به محکومیت یک شریک ایدئولوژیکش میپردازد!! چنانچه همین جمهوری اسلامی اگر پایه های قدرتش سست گردد 1000 برابر بدتر از اسد ، قزافی ، و داعش است. مصداق ان جنبش مردمی ملت ایران در سال 88 بود که در کف خیابانهاس تهران چه ها که نکرد.
کسری
مقاله بسیار جالبی است این دیدگاه بسیار منطقی بنظر می رسد.
فرشاد تیمورزاده
    
 
کلمات کلیدی :    داعش    عربستان    ابو مصعب    موصل    مالکی    جنگ های صلیبی    منوچهر یزدی
صفحه اصلی  بازگشت
 
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه 13 فروردين 1403