کارت های اسراییل برای شکست مذاکرات
منوچهر یزدی
27 تیر 1393

از آغاز مذاکرات ایران با 1+5 و نیز گفتگوی دو جانبه ایران و آمریکا که از سیاستهای دولت روحانی بشمار میرود واکنش جدی و خشم آلود دولت اسراییل را ناظر هستیم که البته خارج از انتظار نیست زیرا کشوری که بقا و ماندگاری اش به قدرت آمریکا متکی است و در معادلات سیاسی آسیب پذیر میباشد نمیتواند از کنار رویدادهای بین المللی و معاهدات منطقه ای آسوده خاطر عبور کند . اسراییل کشوری است که با زخمی شدن احساسات اعراب و نادیده انگاشتن شعور ملتها روی نقشه جهان ظاهر شد و دارای حکومتی گردید که در میان خون و آتش تولد یافت و از مشروعیت سیاسی در منطقه محروم  شد لذا  برای بقا و ماندگاری خویش نمیتواند بدون بحران زندگی کند و لاجرم از اصول و قوانین بین المللی و حقوق بشری تبعیت نمیکند .
با توجه به ماهیت سیاسی این کشور باید هر روز منتظر اقدامی غیر عادی و یا غیر اخلاقی از سوی آن باشیم ... تهاجم نظامی ده روز گدشته اسراییل به نوار غزه نه تنها دور از انتظار نبود بلکه ما آن را پیش بینی کرده بودیم زیرا روند مسالمت آمیز مذاکرات ایران با 1+5 و پیشرفتهایی که در مورد حل اختلافات حاصل شده نمیتواند برای دولت اسراییل که زمینه ساز بحرانهاو تحریم ها بوده خوش آیند باشد . البته ما به خطرات داخلی و خارجی این راه اشاراتی داشتیم و به صراحت توطئه دولت اسراییل را پیش بینی کرده بودیم . اینک ملاحظه میگردد که در ششماه گذشته اسراییل از ایجاد هر گونه موانع بزرگ و کوچک در مسیر راه مذاکرات دریغ نورزیده  و دولت های طرف مذاکره را به چالش کشیده تا آنجا که گمان میرود ایران با اسراییل مذاکره میکند نه با کشورهای آمریکا و اروپا ...
بمب گذاری های عراق – جنگ در سوریه – تجهیز نیروی داعش – تهدید مرزهای ایران – تشویق عوامل داخلی و خارجی مخالف مذاکرات و بالاخره تهاجم ضد انسانی اخیر در غزه از کارت هایی است که اسراییل آنها را یکی پس از دیگری رو کرده است تا مذاکرات را به شکست بکشاند . در این بازی مرگ وزندگی باید قبول کنیم که ایران و آمریکا خوب و با درایت در پای میز مذاکره ظاهر شدند . اوباما در چالش با حزب رقیب و کنگره که پایگاه صهیونیسم است از خود شجاعت بسیار نشان داد و ایران نیز با عبرت از گذشته به شفافیت و صداقت سیاسی روی آورد و بسیاری از مخالفان مذاکرات را مایوس ساخت .
در بحران عراق و بمب گذاری شهر ها و خانه های مردم سعی شد که به این خونریزی ها سمت و سوی شیعه و سنی داده شود و متاسفانه دست برخی از دولت های اسلامی به این خونها آلوده شد که باید در اینده پاسخگوی آثار این جنایات باشند . رهبر خود خوانده داعش که الفبای آدم کشی را از مکتب سیا در افغانستان آموخته بود بوسیله سازمان موساد شکار شد و به اسراییل رفت و آموزش های تکمیلی را در تل آویو دید و از حمایت مالی و نظامی برخوردارشد و به سوریه بازگشت و لی چون عرصه را تنگ و تاریک دید با یک نقشه خائنانه به عراق سرازیر گشت وبه کشتار سبعانه مردم بیگناه پرداخت تا ایران مجبور شود به این میدان مین گذاری شده پای بگذارد ... !
این کارتها که با صرف هزینه های سر سام آور تدارک شده بود هیچیک موثر واقع نگردید و اینک کارت حمله موشکی به یک مشت مردم محروم و ستمدیده غزه رونمایی شده است که با اطمینان میتوان نتیجه آن را از پیش گمانه زنی کرد و خشم جهان آزاد را که متوجه دولت اسراییل شده شاهد بود ... اینک نباید تصور کرد که بازی تمام شده و کارتها سوخته اند . هنوز مذاکرات جاری است و دشمن هم بیدار .
مذاکرات دارد در فضایی پر از بیم و امید پیش میرود و تیم گفتگو کننده ایرانی نباید تحت تاثیر شعارهای بیرونی و درونی قرار گیرد زیرا ما هرچه میکشیم از عربده جویی های مستانه و به دور از خرد دولت گذشته بود . شعار های بی سر و ته ای که برای اسراییل و دشمنان ایران نقل و نبات بود و برای ما زهر هلاهل . نباید از نظر دور داشت که جمهوری اسلامی با گروگان گیری آمریکاییها استارت اولین اشتباه را زد و سی و پنج سال مردم را گرفتار کرد اینک باید اولین و بزرگترین گام را نیز در رفع اشتباه گذشته بردارد تا اولا دشمنان مایوس گردند و ثانیا ایران به آغوش جهان آزاد باز گردد در غیر این صورت جمهوری اسلامی به بیش از یکی از مهره های جنگ خاورمیانه تبدیل خواهد شد و در نبرد خونین فرقه ای و مذهبی آن چنان پیش خواهد رفت که همسطح داعش آلوده دامان خواهد گشت . در چنین شرایطی است که  اسراییل خوشنود خواهد شد زیرا اطمینان حاصل خواهد کرد که کارت های بازی اش سوخت نرفته و توانسته رقبا را درگیر چالش خونینی سازد که پایان آن قابل تصور نخواهد بود .

 

 
فرستادن دیدگاه
نام :
ایمیل :
دیدگاه :
 
دیدگاه کاربران :
این نوشته با وجود اختصار، بسیار روشنگر و ارزشمند است.
سیامک
واقیعت را اگر بخواهیم این مذاکرات از اساس و پایه اشتباه بوده است و دولتمردان ایران به جز اژانس نباید سیاستهای تولید انرژی خود را با هیچ کشور بیگانه ای ولو اینکه ابرقدرت جهان باشد به رایزنی و لاس زنی سیاسی بگذارد . این مذاکرات برای ایران ضمن اینکه جدای از نتیجه مذاکرات در رده های مختلفت هیاتهای دیپلماتیک ، یک افت سیاست خارجه و قبول دخالت بیگانه در امور داخلی ایران است . چگونه ممکن است فرانسه ای که سلاح اتمی دارد و امریکایی که هم سلاح اتمی دارد و هم سابقه جنایت جنگی دارد در استفاده از این سلاح و همچنین روسیه و چین و انگلیس هم که دارای این سلاح هسته ای هستند صلاجیت مذاکره بر سر تولید انرژی و چرخه سوخت انرژی هسته را ندارند ولی خوب ما فعلا چوب حاکمیتی غیر ملی را میخوریم که برای بقای خودش دست به هر اشتباهی میزندو مذاکرات بوی کباب شدن منافع ملی ایران است در راه شاید شاید شاید منافع نظام .
آرش جهانشاهی
    
 
صفحه اصلی  بازگشت
 
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه 13 فروردين 1403