پایتخت ایران، شهری که تاوان سنگین سوءمدیریت ها را می پردازد!
مصطفا لطفی کیان
2 آذر 1393

سی و شش سال مدیریت انقلابی و ایدئولوژیک و جهادی، دستکاری و دشمنی با دستاوردهای مدیریت علمی نظام پهلوی در توسعه و آبادانی شهرهای کشور، زمین خواری خرد و کلان، بر هم زدن غیر اصولی بافت شهرها، تغییر کاربری اراضی، فروش تراکم، پاکسازی ساختار اداری و اجرایی کشور از متخصصان، سؤمدیریت و سؤمهندسی اجتماعی در شهرسازی، تمرکز بر سوداگری و کنترل مردم در ساختمان سازی، بی توجهی به شهرستان ها و روستاها، نادیده گرفتن مناطق مولد، عدم شناخت مسئولان و مدیران نسبت به بافت مناطق و منابع طبیعی، حل نکردن و مسکوت گذاشتن مشکلات قبلی، نگاه انحصارگرا و سودجویانه و... باعث به وجود آمدن وضعیت کنونی شهری چون تهران و همچنین سایر شهرها و مناطق کشور شده است. کافی است تا سخنرانی ها و نوشته های اوایل انقلاب را مرور کنیم تا نظرات کسانی که سکان اداره مملکت را به دست گرفته اند ببینیم که با چه شور و حرارتی از خیانت های مدیران دوره پادشاهی پهلوی سخن می گفتند و خود را به عنوان منجیان امت و خلق مسلمان انقلابی ایران جا می زدند!

 

وضعیت کنونی تهران و کرج و قزوین و دیگر شهرها بنا به اظهارات مسئولان تنها به دلیل خشکسالی نیست، همانطور که مشکلات کنونی کشور تنها به دلیل تحریم ها نیست. چنین اظهاراتی نمی تواند نقش سؤکردارها و فساد افرادی که بیش از سه دهه است بر کرسی های مدیریت کشور تکیه زده اند را کم رنگ کند.

راه حل های تکراری چون همایش و توصیه های اخلاقی و گران تر کردن آب بها و جریمه و جیره بندی نیز نخواهد توانست مشکلات ساختاری را ریشه کن کند.

 

متن سخنان وزیر نیرو در همایش مدیریت منابع و مصارف آب گویای آنچه است که بر سر پایتخت ایران انقلابی و اسلامیزه شده آمده و پیامدهایی دیگری است که دیر یا زود گریبان آن و مناطق اطراف را خواهد گرفت:
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ وزیر نیرو در همایش مدیریت منابع و مصارف آب با اشاره به اینکه در سال های گذشته با خشکسالی های طولانی و با پدیده تغییرات اقلیمی مواجه بودیم گفت: اثر فزاینده این دو بر هم مسائل مختلف کشور را تحت تأثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: متوسط بارندگی‌های کشور از 250 میلی متر به 242 میلی متر کاهش یافته و همچنین کاهش آب های تجدید شونده از 130 میلیارد متر مکعب به 120 میلیارد مترمکعب و میزان روان آب ها نیز 50 درصد کاهش داشته است.
وی تصریح کرد: دشت‌های کشور نیز در وضعیت مناسبی نیستند و بیش از نیمی از آن ها دارای بیلان منفی هستند و وضعیت نگران کننده است.
چیت چیان افزود: تأمین آب شرب در کلانشهرها به خصوص در منطقه البرز مرکزی و تهران با مشکلات عدیده‌ای در اثر تغییر اقلیم و الگوی مصرف به وجود آورده است.
وزیر نیرو افزود: بیش از 17.5 میلیون نفر جمعیت در سه استان تهران، کرج و قزوین متمرکز شده و تمام رودخانه هایی که امکان استحصال آب از آن ها نیز وجود داشته مصرف شده است، به طوری که در حال حاضر در جنوب رشته کوه البرز امکان جدیدی برای استحصال آب وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه مهم ترین چالش پیش روی آب در تهران و البرز مرکزی تأمین آب شرب است، افزود: محدودیت شدید منابع آب و تمرکز بیش از اندازه جمعیت در این منطقه تأمین شرایط آب شرب را سخت کرده است.
چیت چیان با بیان اینکه این محدودیت ها چالش دیگری نیز به همراه داشته است گفت: استفاده متمرکز آب برای تهران موجب شده تا به سایر مناطق فشار وارد شود به طوری که آب سد لار که متعلق به مازندران بوده و آب سد ماملو که به ورامین و پاکدشت تعلق داشته برای تهران مورد استفاده قرار گرفته است.
چیت چیان افزود: برداشت بیش از اندازه آب های زیرزمینی، نشست زمین در دشت های تهران را به دنبال داشته که اگر کنترل نشود مسائل خطرناکی برای زیرساخت ها و ساختمان های تهران به وجود می آورد.
وی تأکید کرد: پایین آمدن سطح آب های زیرزمینی تهران را با نشست زمین مواجه کردند.
وی ادامه داد: روند افزایش آلودگی در منابع آب چه زیرزمینی و چه سطحی امکان استفاده از چاه ها برای مصرف شرب را سخت کرده است.
چیت چیان تصریح کرد: ورود فاضلاب صنعتی و شهری و زه آب کشاورزی مشکل کیفی منابع آب را تشدید کرده است.
وزیر کابینه دولت یازدهم مصرف بالای سرانه شرب در کشور به ویژه در تهران، فرسودگی تأسیسات آبرسانی، عدم توازن هزینه ها و درآمد ناشی از تأمین آب را از دیگر چالش ها عنوان کرد و افزود: عدم توازن هزینه و درآمد امکان بازسازی را از ما سلب می کند و موجب می شود سرمایه گذاری های جدیدی در صنعت آب صورت نگیرد.
وی در ادامه سخنرانیش به راهکارهای موجود برای مقابله با شرایط موجود اشاره کرد و گفت: جلوگیری از تمرکز بیشتر جمعیت در این منطقه، تفکیک شبکه آب، اجرای شبکه فاضلاب و تصفیه خانه فاضلاب به صورت منطقه ای از جمله این راهکارهاست.
وی یکی از بزرگ ترین علل بالا بودن سرانه مصرف آب را پایین بودن تعرفه ها عنوان کرد و افزود: اگر تعرفه ها اصلاح شود سرانه مصرف نیز مدیریت می شود، در غیر این صورت مدیریت مصرف در حد توصیه های اخلاقی باقی می ماند.
وی در پایان تأکید کرد: بسیاری از راهکارهای گفته شده برای گذر از شرایط موجود با موانعی از جمله پیاده سازی مسائل اقتصادی و موانع دیگر روبرو است که با انتقال دامنه این مباحث به سطح جامعه و دانشگا‌ه ها می توان نتایج قابل قبولی به دست آورد.

 
فرستادن دیدگاه
نام :
ایمیل :
دیدگاه :
 
دیدگاه کاربران :
آفرین زدید به هدف !!وحشتناکترین و غیرقابل جبران ترین مشکل حال حاضر ایران مشکل کم آبی ،بیش از 90 درصد منابع آبی ایران صرف کشاورزی با آبیاری غیراصولی و کم بازده می شه و درنتیجه برداشت وحشتناکی از منابع آبهای زیرزمینی در سطح کشور انجام میشه و باید این رو اضافه کرد که مخازن طبیعی زیرزمینی که از آب تهی میشه نشست می کنه و به هیچ عنوان نمیشه پرش کرد یعنی در سالهای آینده با یک فاجعه آبی عظیم روبرو می شیم !!صنعت آب برق کشاورزی و ....کاملا فرسوده شده و نیاز به سرمایه گذاری میلیاردی داره ولی این آقایون به سرنوشت ایران و ایرانی در سالهای آینده اهمیتی نمیدند !!واین از مدیریت ضعیت آقایون فرقه ایه که ناسیونالیسم رو نادیده و بدنبال اون سرنوشت ایران و ایرانی براشون بی اهمیت هستش و ایران و مردمش فقط ابزاری هستند برای رسیدن به اهداف امت واحده اسلامیشون (ازدرون متناقص) درشهر تهران هم شما کاملا فاجعه رو میبینی اتوبان حکیم و همت و سایر اتوبانها روزبروز شلوغ تر میشه و این به علت کمبود مترو هستنش ،آقایون برا انتخابات فقط و فقط به دنبال اتوبان یک طبقه و دوطبقه هستند که تا کارشون به چشم بیاد و به هیج وحشتناک ترافیکی فکر نمیکنند !!میدان شهرک غرب با این همه رفت وآمد هنوز متروش را نیافتاده و سایر میدانهای شمال شهر و جنوب شهرهم همینطورو...
رضا
من جوان نسل دوم انقلابم در بطن انقلاب دروغین ایران خوشبختانه حضور نداشته و در این دنیا نبودم اما از سیستم مدیریتی علمی و پایه و اساس دار ایران در قبل از انقلاب ننگین هم از پیران دورو بر خود زیاد شنیده ام و هم از اساتید دانشگاه خود و زوال این مدیریت پس از انقلاب ننگین ایران کاملا برای بنده و تمامی مردم ایران روشن و ملموس می باشد تا هنگامی که این نظام ننگین بر ایران پارسی سایه افکنده باید روز به روز شاهد نابودی این مرزو بوم و پر شدن جیب این دیوان تک چشم و حاکمیت اعراب و دین دروغین این وحشیها بود. ایران پارسی ما به سان سرزمین آباد و خوش و خرم و سرسبزی می ماند که دیو سیاه پلیدی ها به واسطه بی خردی مردم آن دوران و ناسپاسی مردم آن دوران و با سیساست کشور های امثال انگلیس بر این سرزمین آباد حاکم شده و سیاهی و تباهی را به این سرزمین آورده. حال ما جوانان با غیرت ایرانی اهورا مزدا پرست باید دست در دست هم داده و با یاری گرفتن از اهورا مزدا (ایزدمنان) و با آموزهای زرتشت و تقلید از راه و روش کوروش بزرگ آن ابرمرد تاریخ ایران عزیز خود را از دستان این دیو سیاه نجات داده و دوباره سرسبزی و آبادانی را به این مرزو بوم آورده و برای همیشه دست این حیوانهای خونخوار را به همراه دین دروغینشان و افکار وحشیانه آنها از این آب و خاک قطع نموده و انتقام وحشیگریهای حیوانهای خدانشناس را که بابی فرهنگی به ایران ما حمله نمودند در دوران ساسانی را گرفته و باید دوباره کیش و آیین ایرانی را در دل ایرانیهای میهن پرست زنده نموده و اقتدار خود را بدست آوریم. من آماده ام هرکس آماده است دستانش را در دستان من گذاشته
رهام
    
 
کلمات کلیدی :    مدیریت جمهوری اسلامی    انقلاب    مدیریت آب    بحران آّب    آب تهران    مصطفی لطفی کیان    حزب پان ایرانیست
صفحه اصلی  بازگشت
 
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه 13 فروردين 1403