به مناسبت 10 اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس و سالگرد تاراندان پرتغالی ها از این پهنه نیلگون همیشه ایرانی، روز یکشنبه مورخ 11 اردیبهشت 90، با تدبیر سرور بانو صفارپور – دبیرکل شایسته حزب پان ایرانیست – و به همت اندامان جوان حزب، همایشی در دفتر مرکزی حزب پان ایرانیست (پایگاه سیاوش) برگزار گردید.
این همایش که با اعلام قبلی و فراخوان از همه میهن پرستان صورت گرفت، خوشبختانه با استقبال قابل توجه هم میهنان روبرو شد و با طنین گروهی سرود « ای ایران» رسمیت گرفت.
مهندس کیوان زارع که اجرای مراسم را با خوشامد گویی به همه باشندگان آغاز کردند و مستندات تاریخی در زمینه نام خلیج فارس، از سفرنامه ماکوپولو و نوشته های داوینچی تا ابن خلدون، طبری، مسعودی، ابن بطوطه را برشمردند و به ذکر خلیج فارس در تفسیر قرآن از سوی شیخ طبرسی، شیخ طنطاوی و طاهر ابن عاشور (سنی) اشاره ای گذرا کردند.
در ادامه، مهندس زارع به ویژگی های اقلیمی خلیج فارس پرداخنتد. از جمله اینکه خلیج فارس گرمترین دریای جهان است و از اینرو از تنوع زیستی گوناگونی برخوردار می باشد و دو بیوسفر از سه بیوسفر مهمی که زمین بدون آنها نابود می شود – مرجان ها و جنگلهای حرّا – در خلیج فارس وجود دارد.
همچنین به منابع عظیم انرژی در این گستره آبی ایرانی اشاره کردند.
عضو جوان حزب پان ایرانیست عنوان داشتند که آبهای جنوبی ایران، از دریای سرخ تا کرانه های سند، در همه آثار تاریخی و جغرافیایی دریای پارس نامیده شده است و تنها بخشی از این دریا که از سوی باختر تا دهانه اروند کشیده شده است خلیج فارس نام دارد و بخش دیگر که از تنگه هرمز تا ئهانه سند ادامه دارد دریای مکران.
مهندس کیوان زارع افزودند که خلیج فارس نخستین دریایی است که انسان شناخته است و ساکنان پیرامون آن نخستین انسانهایی بوده اند که با هنر دریا نوردی آشنا شده اند و به کشتی رانی پرداخته اند.
خلیج فارس از باستان تا امروز یکی از مهمترین راههای دریایی چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ انتقال فرهنگ به سرزمینهای گوناگون بوده است.
اکنون نیز خلیج فارس شاهرگ حیاتی ملت ایران و اقتصاد دنیاست. موقعیت راهبردی اقتصادی، سیاسی و جغرافیایی آن هنوز هم در عصر مدرنیته کنونی چونان هزاران سال پیش مرکز ثقل جهان بشری است و مرکز انرژی های مورد نیاز جامعه انسانی است.
پس از مهندس زارع، دکتر سهراب اعظم زنگنه – عضو شورایعالی رهبری حزب پان ایرانیست – به جایگاه رفتند و درباره پیوستگی تاریخی کرانه های جنوبی خلیج فارس سخن راندند.
از جمله کرانه های شرقی حجاز که همواره ساکنان آن را ایرانی تباران تشکیل می داده اند و همواره نام های ایرانی داشته و نخستین بخشی از ایران بوده است که از سوی تازیان در صدر اسلام اشغال گردیده است.
این سرزمین مهمترین بخش نفت خیر عربستان را تشکیل می دهد و همه ساکنان کنونی آن شیعه می باشند.
دکتر زنگنه سپس درباره گستره حقیقی بحرین توضیحاتی ارایه کردند؛ گستره ای که از بصره تا جنوب تنگه هرمز را شامل می شود و مجمع الجزایر بحرین کنونی تنها بخشی از این گستره را تشکیل می دهد.
دبیرکل پیشین حزب پان ایرانیست در ادامه به پیشینه تاریخی قیامهای آزادی بخش ایرانیان بحرین از زمان حمله تازیان تا به امروز و پیروزی های پیامد آن اشاره کردند؛ از جمله قیام قرامطه و قیام صحاب الزنگ و همچنین نقش ایرانیان بحرین در ماجرای خوارج.
در میان سخنان شان، دکتر زنگنه یاد پزشکپور بزرگ را گرامی داشتند و نقش اندامان حزب پان ایرانیست – از فراکسیون پارلمانی حزب در مجلس تا کارگران نساجی در خوزستان – را در مخالفت با تجزیه نافرجام بحرین یادآور شدند.
پس از ایشان دکتر موسوی، عضو جوان حزب پان ایرانیست به جایگاه رفته و درباره مساله بحرین از دیدگاه حقوق بین الملل سخنان تأمل برانگیزی را بیان داشتند و بر پایه مبانی حقوقی فاجعه بحرین را مصداق جنایت علیه بشریت دانستند و علیرقم همه انتقادات وارده بر هیأت حاکمه جمهوری اسلامی، دخالت در زمینه را حق هر حکومت مستقر در ایران برشمردند.
همچنین از رسانه های برونمرزی که به بهانه انتقاد از هیأت حاکمه، به تقابل با منافع ملت ایران می پردازند به شدت انتقاد کردند.
به عنوان آخرین سخنران همایش، منوچهر یزدی، سخنگوی اندیشمند حزب پان ایرانیست به جایگاه رفتند و سخنان خود را با سپاسگذاری از بانو صفارپور – دبیرکل شایسته حزب – بخاطر برگزاری چنین مراسمی آغاز کردند.
منوچهر یزدی با توضیح پیرامون دلالیل اهمیت راهبردی خلیج فارس، به کالبد شکافی انگیزه های سیاست های استعماری و سرمایه داری جهانی برای حضور و ایجاد بحران در این منطقه پرداختند که متن گفته های ایشان نیز به صورت مقاله تنظیم شده و قطعا مورد مطالعه میهن پرستان قرار خواهد گرفت.
در پایان مجری همایش، مهندس زارع از حضور میهن پرستان سپاسگذاری کردند و پس از طنین دوباره سرود ای ایران و پذیرایی از باشندگان مراسم پایان گرفت. |