سخنی با ظریف در روز بازگشت جزایر به ایران/ مجتهدزاده: مذاکره بر سر حاکمیت بر ابوموسی خط قرمز ماست
پیروز مجتهدزاده
11 آذر 1392

پیروز مجتهدزاده معتقد است که اگر قرار باشد درباره جزیره ابوموسی مذاکرهای با امارات صورت گیرد صرفا باید برای رفع سوتفاهم ها باشد.

وی در ادامه با اشاره به سفر اخیر وزیر امورخارجه به کویت گفت: دیروز برخی از خبرگزاریها نقل کردند که وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پی سفرش به کویت مطالبی را درباره جزایر مطرح کرده است. این خبرگزاریها مطالبی را دال بر اینکه وزیر خارجه ایران گفته است حاضر است درباره جزیره ابوموسی مذاکره کند، نقل کردند. قطعا این بحث باید حاصل گفت و گوهای دیپلماتیک با کویتیها باشد. من تردیدی ندارم که وزیر امور خارجه ایران این مطالب را با دقت فراوان نسبت به حساسیتهایی که در این زمینه مطرح است به میان آوردهاند. اما همین بیان وادارم مینماید که چند نکته ظریف را به توجه عموم برسانم.


مجتهدزاده تصریح کرد: نکته اول اینکه ما در مورد حاکمیت و مالکیت بی چون و چرای ایران بر جزیره ابوموسی در چهارچوب تفاهم نامه 1971 با هیچکس گفت وگویی نخواهیم داشت. این خط قرمز اول ماست.


وی در ادامه گفت: نکته دوم که من مطمئن هستم مورد نظر وزیر امورخارجه ما هم بوده، این است که ما برای اعتماد با طرف اماراتی حاضریم بر سر رفع سو تفاهماتی که در ماه اوت 1992 در جزیره ابوموسی پیش آمد با خود اماراتیها یا بهتر است بگویم با شارجهایها گفت وگو کنیم و نه با کس دیگر. از نظر حقوقی چون سو تفاهمات اوت 1992 هنگامی اتفاق افتاد که دولت امارات متحده عربی وجود داشت، احیانا با دولت امارات به نمایندگی از شارجه میتوان گفت و گو کرد.


این کارشناس مسایل بین الملل همچنین بیان داشت: نکته سوم اینکه خط قرمز دیگر ما این است که اگرچه عربستان سعودی، قطر و احیانا کویت به دلیل عضویت در شورای همکاری خلیج فارس که مورد تایید و شناسایی ما نیست خود را وکیل مدافع شارجه در مورد این جزایر قلمداد میکنند، ما نه آن شورا را به رسمیت میشناسیم و نه این وکالت در توکیل را. لاجرم ما با هیچ کس در هیچ زمینهای مذاکره نخواهیم داشت. چه این مذاکره با کویت باشد، چه با قطر باشد و چه با سعودی باشد.


مجتهدزاده گفت: به این ترتیب اگرچه من تایید میکنم که ما در صورت لزوم اگر شرایط پیش بیاید که بخواهیم برای رفع سو تفاهمهای پیش آمده در سال 1992 با کسی مذاکره داشته باشیم آن کس فقط و فقط و فقط شارجه میتواند باشد و آن هم فقط و فقط و فقط برای رفع سو تفاهم و لا غیر.


وی افزود: دیگر کشورهای عربی خلیج فارس اگر صحبت از مذاکره به میان بیاورند، باید بدانند که ما هم از آنها انتظار داریم که برای رفع سو تفاهمی که قطر و ابوظبی و عمان در سال 2004 در مورد همین جزیره ابوموسی و تجاوز به آب و خاک ما مرتکب شدند هم مذاکره کنند تا رفع سو تفاهم نمایند. یک بار دیگر این تقارن خودنمایی میکند که ما به هیچکس هیچ بدهیای نداریم و اگر دیگران منتظراند که ما برای رفع سو تفاهم هایی که مرتکب شدهایم، مذاکره کنیم آنها هم باید برای رفع سو تفاهمهایی که مرتکب شده اند مذاکره کنند و اعتماد ما را جلب نمایند. من تردیدی ندارم که وزیر امور خارجه ما با هوشیاری تمام متوجه این ظرایف و دقایق هستند
 

منبع : خبر آنلاین

 
فرستادن دیدگاه
نام :
ایمیل :
دیدگاه :
 
دیدگاه کاربران :
تاکنون هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است !
    
 
کلمات کلیدی :    جزایر سه گانه    بحرین    پیروز مجتهد زاده    خلیج فارس    محمد جواد ظریف    دولت تدبیر و امید    ابوموسی    تنب بزرگ    تنب کوچک
صفحه اصلی  بازگشت
 
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه 13 فروردين 1403