مراسم شصت و هشتمین سالروز بنیاد مکتب پان ایرانیسم در روز شنبه پانزدهم شهریورماه در دفتر مرکزی حزب (پایگاه سیاوش) با حضور اندامان و هواداران حزب از سراسر کشور در دفتر مرکزی حزب در تهران با شکوه همیشگی برگزار گردید.
در آغاز مراسم سرور مهندس ابراهیم قیاسیان از اعضای شورای عالی رهبری با تبریک و خیر مقدم به سروران حاضر در جلسه، سالروز شصت و هفتمین بنیان گذاری مکتب پان ایرانیست را گرامی داشت.
سپس سرور مهران شهرخانی از جوانان حزب در اصفهان «سرآغاز» حزبی را برای باشندگان صلا دادند.
پان ایرانیسم، نیاز ژئوپولتیک ایران
پس از ایشان سرور دکتر موسوی به نمایندگی از جوانان حزب پان ایرانیست سخنانی در باب مسائل روز و تهدیدها و فرصت های پیشرو عرضه داشتند. ایشان در بخشی از سخنان خود پان ایرانیسم را یک نظر تهی و خالی ندانست بلکه آن را یک ضرورت ذاتی برای ایران دانستند. دکتر موسوی بیان داشتند که پان ایرانیسم نه اغراق و نه رویا بلکه یک واقعیت و نیاز ژئوپلتیکی و پیوند مبارزه اقوام و یک نیاز ملی دانستند. در ادامه با طرح این سوال که چرا ایران بارها می افتد و چرا بر می خیزد خاطر نشان شدند که: اگر به تاریخ نگاهی سطحی بیاندازیم در میابیم که رمز ماندگاری و احیای پان ایرانیسم در فراز و نشیب های چندین هزارساله ما و اصل استوار و بن مایه باستانی ماست. وی سپس مصداق متضاد آن را بیان فرموده که امروزه عراق به علت فقدان های ملی گرایانه و بر اساس توافق قدرت های استعمارگر در جنگ جهانی اول تشکیل گردید حال شاهد ظهور عنصر نامطلوبی به نام داعش است.
جای خالی سرور صفارپور
پس از سخنرانی سرور دکتر موسوی از بانو فریده پزشکپور دعوت گردید تا سخنانی ایراد بنمایند: ایشان با ابراز خوشحالی از اینکه در جمع یاران نهضت حضور دارد و از زحمات دبیر کل محترم حزب که به علت مسافرت در جمع ما نیستند و این مسئولیت سنگین را بر عهده می گیرند و جایشان در این روز بزرگ و پرازدحام خالی است قدر دانی کردند. ایشان بار دیگر سه سالی را که در کنار سرور پزشکپورحضور داشتند به عنوان بهترین سال های عمر خود یاد کردند که یک موهبت بودکه لحظه به لحظه برایم اشک شوق می آورد.
ایشان در پایان فرازی از بیانات سرور پزشکپور را که کوتاه بود بیان کردند:
اندیشه های غیر ایزدی همیشه اهریمنی بوده است...
پس از سخنرانی سرور پزشکپور سرور قیاسیان به مسئله کردها پرداختند و کتاب سرور فخر الدین سورتچی با عنوان «لاله های خونین» را به باشندگان معرفی کردند و فرازی از آن را برای حضار قرائت نمودند.
ارتباط تلفنی با سرور صفارپور
در این هنگام ارتباط تلفنی با سرور زهرا صفارپور دبیرکل حزب – که در سفر خارج از کشور به سر می برند - شور و وجد خاصی به مراسم بخشید. سرور صفارپور با شادباش شصت و هشتمین سالروز بنیاد پان ایرانیسم و اظهار تاسف از اینکه در جمع یاران حزبی حضور ندارند ایستادگی و سربلندی را در راه مبارزه با اهریمنان و خائنان به سرزمین و ملت ایران را خواستار شدند و با بیان اینکه جسمم در دورترین نقطه از شما جداست اما روح و قلب و جانم در ایران است مطالب خود را به پایان بردند.
پس از بیانات ارزشمند دبیر کل محترم حزب، سرور کسری اصغری از جوانان حزب نوشته ای را از سرور پندار که در سال 1334 تالیف گردیده بود برای حضار در جلسه خواندند که حاکی از وفاداری و پایمردی در راه آرمان های حزبی و ملی بود.
حزبی بلند مدت...
در ادامه از سرور سیاوش رهایی یکی دیگراز جوانان حزب دعوت گردید تا به ایراد سخنانی بپردازند. ایشان با اشاره و شرح نظریه ی دکتر محمدعلی همایون کاتوزیان با عنوان "ایران، جامعه کوتاه مدت" بر این نکته تاکید کردند که کشوری که آن را جامعه ای کوتاه مدت می دانند و به دلایل مختلف "نهاد" را در آن قابل شکل گیری و دوام نمی دانند، ما یک حزب بلند مدت بوده ایم.
تقدیر از یک عمر کوشش های سرور دکتر عبدالرضا طبیب
پس از سخنرانی سرور رهایی مراسم تقدیر از یک عمر کوشش های آرمان خواهانه ی سرور دکتر عبدالرضا طبیب انجام گردید و لوح تقدیری به رسم یاد بود از طرف سرور پور هاشمی تقدیم سرور طبیب گردید و ایشان با بیان اینکه انجام وظیفه پاداش نمی خواهد و هنگامی که وطن ما سرفراز و شاد باشد برای من توام با افتخار است از دست اندر کاران مراسم تشکر و قدر دانی کردند.
نخستین سربازهای نهضت
پس از بیانات سرور طبیب، سرور پور هاشمی با ابراز اینکه ایزد منان را سپاس می گویم که توانستم یک بار دیگر روز بنیاد را در کنار شما حضور داشته باشم و اینکه من تنها بازمانده فرد حاضر در این مراسم هستم که در کنار سرور پندار و سرور دکتر عاملی در کلاس چهارم دبستان امیر معزی در زیر درخت مدرسه به ورق زدن تاریخ ایران می پرداختیم که ایران کجاست و ایرانیان چه کسانی هستند؟
خاورمیانه در آتش
در پایان از سرور منوچهر یزدی از اعضای شورای عالی حزب و سخنگوی حزب دعوت گردید تا با بیاناتی به عنوان آخرین سخنران این جلسه به ایراد سخنرانی بپردازند:
سرور یزدی با نقل قول از سرور پزشکپور بیان کرد: که ما این آیین را ننوشته ایم بلکه کشف کردیم از دل تاریخ ایران.
با اینکه ما امروز به جشن نشسته ایم و خاورمیانه در آتش می سوزد باید به ریشه های تاریخیش پرداخت. به قول بزرگی، زمانی که مرگ می زاید و نو تولد نمی شود بحران به وجود می آید... در ادامه ایشان به حوزه تمدنی پرداختند و به تفاوت تمدن های میان یونان و ایران که تمدن میان این دو نماینده ادیان سامی است که همه چیز در آن به "پیامبر شاه" خلاصه می گردد و مردم نقش بردگان را داشتند.
در ادامه ایشان به ویژگی های شاهنشاهی ایران و زیربنای تمدنی آن و روند تکامل انسان و شکل گیری تمدن های اولیه انسانی پرداختند.
در پایان سرور قیاسیان از تشریف فرمایی حضار کمال تشکر و قدردانی را به عمل آوردند.
این مراسم خاطره انگیز با خواندن سرود ای ایران توسط باشندگان به پایان رسید.
|