درگذشتِ سرور فخرالدین سورتیجی

سرور فخرالدین سورتیجی، از نخستین سربازان مکتب و حزب پان ایرانیست و مسوول تشکیلات مازندران حزب، پس از شصت سال مبارزه در راه ایران بزرگ سرانجام در بیست بهمن 1391 جان بر سر پیمان نهاد.

فخرالدین سورتیجی از یاران دیرگام حزب پان ایرانیست در هشتم خرداد 1310 خورشیدی در شهر ساری زاده شدند. تحصیلات خود را در دبستان دانش، دبیرستان پهلوی و دبیرستان مروی پی گرفتند. پس از پایان دوران دبیرستان،به دانشکده ادبیات دانشگاه تهران راه یافتند و از محضر اساتیدی چون عبدالعظیم قریب، جلال الدین همایی، بدیع الزمان فروزانفر، ابراهیم پورداوود، دکتر محمد معین، دکتر ذبیح الله صفا، دکتر پرویز ناتل خانلری و دکتر صادق کیا بهره بردند.

ایشان پس از پایان تحصیل به تدریس در دبیرستان های مختلف پرداختند و در خرداد 1339 سالنامه ی فرهنگ ساری را چاپ و منتشر کردند. در همین دوران از سوی وزارت آموزش و پرورش مامور تدوین چند کتاب درسی دوره ی ابتدایی و سه ساله ی نخست دبیرستان در استان مازندران شدند. پژوهش هایی در زمینه «پیشینه جشن نوروز» و «مهرپرستی» از دیگر آثار ایشان در این زمان است. در مهر ماه 1370 نیز بازنشسته و در سال 1382 «انجمن ادبی تبرستان» را منتشر کردند که همچنان دایر است. فخرالدین سورتیجی در همه ی این سال ها از یاران کوشای حزب پان ایرانیست بوده اند.

چندی پیش مجموعه اشعار فخرالدین سورتیجی به زبان پارسی و گویش مازندرانی و با درون مایه های ملی و مذهبی با نام "لاله های خیال" به چاپ رسیده بود. این فقدان بزرگ را به خانواده ی آن روان شاد و جامعه ی بزرگ پان ایرانیست ها دل آرامی می گوییم.

 

در همین رابطه :

انتشار سروده های فخرالدین سورتیجی