بی بی سی و عاشورای 28 امرداد

در چند روز اخیر شاهد تبلیغات گسترده مطبوعات خارج از کشورو بویژه بی بی سی بر حادثه 28 امرداد هستیم . مطابق معمول در مراسم سوگواری و عزاداری مذهبی ما ایرانیان، از چند روز قبل با سوز وگداز به پیشواز سالگرد عزاداری می رویم و در اوج مراسم با سر دادن انواع ناسزا، مرثیه و چاشنی غلو و بزرگنمایی چنین ادعا می کنیم که اگر چنین نشده بود الان دنیا جابجا بود و همه چیز گل و بلبل می شد و ... . داستان 28 امرداد نیز از این قاعده خارج نیست و علیرغم آنکه مرثیه سرایان ادعای اسناد انگاری و ... می نمایند در میانه صحبتهای خویش به همان جزمهای همیشگی باز می گردند که دموکراسی نابود شد و...


داستان 28 امرداد هرچه باشد موضوعی است نخ نما و تکراری . این مرثیه عاشورایی آنقدر در بوق و کرنای رسانه ها شده است که دیگر شنونده را به این ابهام اساسی میرساند که چرا رسانه های وابسته به آمریکا و انگلستان اینقدر بر این طبل می کوبند و چرا دست بردار نیستند؟! آیا اینقدر مردم و بویژه آگاهان سیاسی ( و نه مرثیه سرایان) را ساده دل و کم دانش فرض می نمایند که کسی در این میانه اندیشه نمی کند که چه اتفاقی افتاده که دول استعماری و فریبکار آمریکا و انگلیس و رسانه هایشان یکباره شده اند داغدار حادثه 28 امرداد؟ در پاسخ به چنین ابهاماتی باید گفت:


- بی بی سی و رفقایش نه دلسوز دکتر مصدق هستند و نه دلسوز حقیقت . اینکه دول استعماری انگلیس و آمریکا بابت کشتار 120 هزار غیرنظامی در شهرهای هامبورگ و درسدن آلمان در جنگ جهانی دوم معذرت خواهی نمی کنند ولی هرسال یادشان هست که باید بابت سرنگونی دولت دکتر مصدق شیون و زاری کنند هر انسان خردمندی را به شک و تردید می اندازد.


باور عمومی بر آن است که یکی از اهداف بی بی سی از دامن زدن به داستان 28 امرداد برای آن است که در میان میهن پرستان ایرانی ایجاد اختلاف نمایند لذا مداوما بر طبل 28 امرداد می کوبد تا این اختلاف را دامن زند و از یکپارچگی نیروهای ملی و ایراندوست در برابر سیاستهای استعماری جلوگیری نماید و نیز مشکلات انباشته شده امروز جامعه ایران به بوته فراموشی رود .. تصور نمایید که اگر بجای 10 روز برنامه سازی و مرثیه سرایی برای این قصه کهنه، تنها 2 ساعت مصاحبه و گفتگو (آنهم با هر دوطرف اختلاف) انجام یابد چه میزان از حجم کشمکش بر سر این داستان کاسته می شود. یادآوری پیاپی و بیمارگونه این موضوع توسط گویندگان اخبار ساعتی بی بی سی کاملا گویاست که دوستان با دستپاچگی تمام بدنبال ایجاد بیشترین تاثیرگذاری و فتنه انگیزی در بینندگان هستند ، مانند اینکه گویندگان خبر سی ان ان در بخشهای مختلف خبری و سر ساعت پخش اخبار روز، مدام بگویند که «مردم آمریکا، حمله ژاپنیها به بندرپرل هاربر در حدود 65 سال پیش را از یاد نبرید و ... » .


- همه ایرانیها می دانند که بی بی سی از زمان رضاشاه تا کنون بزرگترین دشمن بین المللی حکومت پهلوی بوده است. این امر آشکاری است که سیاست بریتانیا در خاورمیانه همواره درصدد تنش زایی و بویژه پشتیبانی از گروههای مذهبی بوده است و پادشاهی پهلوی نخستین دولت سکولار ، مدرن و دیوانسالار در ایران بوده است. همین گناه برای آن خاندان کافی است . همه مردم و بویژه اهالی سیاست می دانند که تلویزیون بی بی سی بزرگترین سایت خبرپراکنی برضد شاه در زمان حکومتش و بویژه در سال 57 بود و شگفتا که امروز هم این رسانه مرکز حضور دشمنان پهلویها مانند فعالان ملی-مذهبی ، نهضت آزادی و برخی از توده ایهای سابق است. آیا یک شب و فقط یک شب بوده است که تلویزیون بی بی سی فارسی از مفسران و مبلغان و ... گروههای یادشده تهی باشد؟ دشمنی بیمارگونه بی بی سی با خانواده پهلوی تا آنجاست که این رسانه از هر مجالی برای توهین و تهمت به پهلویها سود می برد. حمایت همه جانبه بی بی سی از دکتر مصدق در این مدیحه سرایی از همینجاست: کینه شتری بی بی سی از شاه و نه علاقه به مصدق.


- یکسوی عزاداری بی بی سی و رفقایش را باید در واکنش امروزین جامعه ایران به گذشته دانست. پخش مستندهای از «تهران تا قاهره» و «رضاشاه» از سوی تلویزیون من وتو و استقبال کم نظیر مردم درون کشور لرزه بر اندام کسانی انداخت که خاطره نیک ایرانیان از پهلویها را مرده می پنداشتند. از سویی تمجید پیاپی بسیاری از نیروهای انقلاب 57 از عملکرد حکومت پهلوی در نوسازی و اقتدار بین المللی و منطقه ای ایران در آن زمان و حتی اظهار پشیمانی چهره های شاخص سیاسی و فرهنگی از وقوع انقلاب 57 بیش از هر زمان دیگری در چندسال اخیر رخ نموده است و اکثریت قاطع ایرانیان را به مرز نگاه مثبت به پادشاهی پهلوی رسانده است: از تاج زاده و محمد نوریزاد در درون کشور تا دکتر اسماعیل خویی و ... در اپوزیسیون برون از کشور. ایرانیان بیش از هر زمان دیگری سیاست استعماری و نانجیبانه کارتر و تاچر را در سرنگونی دولت قانونی ایران دخیل دانسته و شماتت می کنند و نیک می بینند که داعیه داران حقوق بشر در سال 57 ، چگونه به ملامسه سیاسی با جمهوری اسلامی بر سر نیروی هسته ای مشغولند تا جاییکه جناب اباما تنها و تنها خواهان کوتاه آمدن جمهوری اسلامی از برنامه هسته ای است . در چنین شرایطی بدیهی است که بی بی سی و دیگر ارگانهای رسانه ای غرب به پهلویها حمله کنند و برای دستپخت تاریخی خویش دنبال بهانه بگردند و چه چیزی بهتر از مرثیه سرایی 28 امرداد 1332 ؟ دشمنان شاه باید هم از وی مشروعیت زدایی کنند تا وجدان ناآرام خویش را بخاطر آنچه بر سر این مرز و بوم آورده اند ساکت کنند .


راستی چند پرسش : برادران انقلابی 57 که پهلویها را دست نشانده انگلیس و آمریکا می خواندند، چه شده است که سالهاست اجاره دار املاک ملکه بریتانیا هستند؟ گیرم که 28 امرداد کودتا بود؛ شما الان در سرزمین کودتاچیان چکار می کنید؟ برادران نهضت آزادی، ملی-مذهبی، چپ و... ! ساعتهای طولانی حضورتان در بی بی سی و صدای آمریکا را ببینیم یا ادعاهای انقلابیتان را که شاه با آمریکا و انگلیس دست داشت ؟ راستی استودیوی بی بی سی زیباست؟ !