گردهمایی یادبود پرفسور ریچارد فرای در لس آنجلس + پیام سخنگوی حزب پان ایرانیست به این همایش

در حالی که جنجال بر سر موضوع دفن ریچارد فرای ایرانشناس آمریکایی در ایران همچنان ادامه دارد، گردهمایی یادبود پرفسور ریچارد فرای ایراندوست روز پنجشنبه 25-04-2014 در کتابخانه وست وود شهر لوس آنجلس برگزار شد.

 

به گزارش العربیه.نت فارسی این گردهمایی که توسط جنبش پایداری مرز پرگهر در میدان پرشیا تهرانجلس برپاشده بود با استقبال گروهای گوناگون سیاسی همچون جبهه ملی و حزب مشروطه ایران و گروهی از مردم، پاس شناسی ایرانیان را نسبت به خدمتگذاران فرهنگ ایران نشان داد.

این مراسم در ساعت 6 بعد از ظهر با سرود ملی مرزپرگهر رسمیت یافت و در ادامه با کلیپی زندگی نامه ریچارد فرای مرور و سپس گفت و گوی جنجالی وی در شبکه تلویزیونی سی ان ان پخش شد.

در ادامه فریار نیکبخت از جنبش پایداری مرزپرگهر که جلسه را اداره می کرد از خانم الهام یعقوبیان دعوت کرد که از سوی جنبش به مردم و میهمانان خوش آمد بگوید و در باره حرکت های جدید فرهنگی مرزپرگهر در لوس آنجلس توضیحاتی ارائه دهد.

 

سخنران نخست بیژن خلیلی درباره حقوق بشر و انتقال کالبد ریچارد فرای به اصفهان سخن گفت و در انتها با انتقاد از افراطیون درون ایران و حزب الله و برخی جریانات سیاسی در خارج از ایران که به تخریب چهره ریچارد فرای مشغولند سخنان خود را پایان برد.

در این میان فریار نیکبخت پیامهای رسیده از ایران برای این گردهمایی را برای حاضرین خوانده و سپس پیام تصویری برادر بزرگ ریچارد فرای آقای ویلیم فرای بصورت زنده پخش گردید و در ادامه آقای افشین زند محقق و دانشجوی سابق و هم نویس ایراندوست به سخنانی در باره ی استاد سابقش و کتاب مشترک خودش و ریچارد فرای که در انتظار چاپ می باشد با عنوان "جفرسون و کورش بزرگ"پرداخت.

 

کارگردان توانای ایرانی خانم مهناز رکنی سازنده فیلم ایراندوست در جستجوی پارسه را خواند و در پی آن بخش هایی از این فیلم را برای حضار پخش کردند که همگان را شگفت زده کرد.

 

پس از پخش فیلم، روزبه فراهانی پور از بنیانگزاران جنبش پایداری مرزپرگهر در سخنرانی خود با اشاره به فراز و نشیب های ایران در دوران های تاریخی گفت ما در ایران رهبران و پادشاهانی چون مظفرالدین شاه ،محمد علی شاه ،احمد شاه را داشته ایم که وصیت کرده بودند بدنشان را از ایران خارج کرده و در کربلا دفن کنند و آیت االله خمینی ملی گرایی را کفر و ملی گرایان را کافر نامید و همچنین افرادی چون علی شریعتی که وصیت کرده بود بدنش را به سوریه ببرند در حقیقت غیر ایرانیانی بوده اند که اشتباها فارسی سخن می گفتند و در مقابل آمریکایی هایی چون هاوارد باسکروویل شهید جنبش مشروطه که در تبریز دفن می باشد و یا آرتور پوپ و همسرش فیلیس اکرمن که در اصفهان دفن هستند و پرفسور ریچارد فرای ایراندوست براستی ایرانیانی بوده اند که اشتباها انگلیسی سخن می گفتند و اینان بدون شک شهروندان افتخاری ایرانند.

 

وی در پایان با اشاره به کتاب ایران بزرگ فرای گفت این وظیفه هر ایرانیست که این کتاب را نه تنها بخواند بلکه در کنار شاهنامه و حافظ نگهداری کند.

پس از وی آخرین سخنران استاد علی اکبر جعفری از خاطرات خود با ریچارد فرای و نخستین دیدارش که سال 1957 بوده است سخن گفت و وی نیز اشاره کرد که فرای بدون شک ایران را از بسیاری از ایرانیان بیشتر دوست داشته است.

در جمع بندی کلی این جلسه در کنار گرامی داشت یاد ایراندوست اعتراضی به عدم انتقال کالبد وی به شهر اصفهان و بی کفایتی جمهوری اسلامی بود.

از جمله کسانی که برای این جلسه پیام کتبی فرستاده بودند می توان به ادیب برومند رییس هیات رهبری جبهه ملی ،خسرو سیف دبیر حزب ملت ایران، منوچهر یزدی سخنگوی حزب پان ایرانیست، دکتر جمال ادین سینا دلیری استاد علوم سیاسی دانشگاه کابل، مهناز رکنی فیلمساز در ایران و همچنین ویلیام رویس رییس پیشین صدای امریکا ،کنلل لورنس فرانکلین رییس سابق میز ایران در پنتاگون پرفسور ریچارد هوانیسیان اشاره کرد.

بنا بر گزارشهای رسیده وزارت خارجه ایران با ارسال پیامی به همسر و خانواده ریچارد فرای از آنان خواسته بود تا در این گردهمایی شرکت نکنند و از مدعوین نیز بخواهند تا این گردهمایی را لغو کنند زیرا در غیر این صورت در روند رسیدگی به موضوع دفن ریچارد فرای مشکلاتی ایجاد خواهد شد.

 

ریچارد فرای ایرانشناس آمریکایی که در طول عمر خود درباره تاریخ و فرهنگ ایران تحقیق و پژوهش می کرد وصیت کرده است که جسد وی در کنار رودخانه زاینده رود اصفهان دفن شود. با گذشت دو هفته از مرگ وی مسئولان ایرانی به دلیل مخالفتهای گسترده از سوی جریانات اصولگرای ایران حاضر به پذیرش جنازه وی در این کشور نیستند.

 

خاستگاه: العربیه

 

 


پیام سرور منوچهر یزدی به این همایش:

 

پاینده ایران

عشق به ایران و دلبستگی به فرهنگ شکوهمند ایران زمین، قصه امروز و دیروز نیست. راز و رمز کهنی است که شعله های آن دل عاشقان را گرم داشته تا  بر تیرگی ها پیروز گردند. در فرهنگ یک ملت رسالت های آن ملت نهفته است. رسالت ماندن وساختن تا تحقق آرمان های ملی و تا آنگاه که جهان آباد و پایدار بماند.

 

 فرهنگ ایران، دوستان و دشمنان بسیار داشته و دارد و خواهد داشت اما راز گذر آن از میان طوفان های سهمگین حوادث، درهم آمیختگی اش با جهان هستی و بارور ساختن نهال نیکی هاست تا آنجا که عاشقانش را از هر سوی جهان به آغوش می کشد و در یک اتحاد نانوشته مقدس نبرد با ظلمت و تباهی و استبداد را پی می گیرد تا جهان تیره و خاموش نگردد.

 

ریچارد فرای اولین پروانه عاشق نیست که گرد شمع فروزان فرهنگ ایران پر و بال سوزانیده و آخرین هم نخواهد بود. بی مهری جمع محدودی از کژاندیشان نسبت به کسی که روشنایی این شمع را در عرصه های تاریک جهان تابانید هم آخرین بار نخواهد بود. این درد جامعه فرهنگ دوست است که عده ای بر جنازه فرای می تازند اما غم بزرگتر و جانکاه  تر آنست که از خاک سپاری یکی از فرزندان دلباخته تمدن ایران جلوگیری می گردد...!! این نشانه آنست که بشریت تا رسیدن به قله آزادگی و آزادی راه بسیار درازی در پیش روی دارد و انیران همچنان بر سر راه سرافرازی ملت ها در تکاپویند.

 

حزب پان ایرانیست اهانت امام جمعه اصفهان و نماینده مجلس اسلامی را به ساحت گرانمایه ایراندوستان از یاد نمی برد و بی گمان تاریخ هم از یاد نخواهد برد. این گونه برخورد جاهلانه با اصحاب فرهنگ و تمدن ایران متعلق به ملت ایران نیست... اینان از خدا و خلق خدا بریده هایی هستند که نه هویت ملت ایران را پاس می دارند و نه بر آیین الهی و انسانی سر سپرده اند.

 

فرای چه در کنار زاینده رود به خاک سپرده شود و چه در هر نقطه دیگر جهان، نام و یادش در قلوب ایرانیان میهن پرست و فرهنگ دوست جاودانه خواهد ماند.

 

اجازه دهید حکم تاریخ را بشارت دهیم که ایران چونان گذشته تا ابد در استیلای خام اندیشان نخواهد ماند؛ دیر یا زود این زنجیرها از هم گسسته  و خانه از بیگانه تهی خواهد شد و ملت ایران به جامعه جهانی باز خواهد گشت و در ساختن فرداهای افتخار آفرین در عرصه بین المللی پیشگام خواهد گشت.

 

پاینده ایران

منوچهر یزدی (سخنگوی حزب پان ایرانیست)

تهران - 30 فروردین 1393