ناسیونالیسم بعنوان یک مکتب فلسفی و سیاسی می تواند خلاء فکری موجود را پر کند و بجامعه محتوی اصیل خود را ببخشد .
آنچه یک جامعه را شکل و هیئت مخصوص می بخشد ، کیفیت و محتوی آن جامعه می باشد . این کیفیت و محتوی شامل مفاهیم و ارزشهائی است که خود ساخته و پرداخته نظام فکری حاکم بر اجتماع خواهد بود . جامعه بی شکل و بدون محتوی جامعه ای است که بعلت دارا نبودن یک نظام فکری ملاک و ضابطه ارزشها و مفاهیمش بر تصادف بوده و منطبق بر اصول آرمانخواهی نیست .
جامعه ای که فاقد نظم فکری باشد ، جامعه متشتتی است که از هر سو مورد مخاطره قرار می گیرد و بهمین علت جریانهای قویتر فکری بعلت خلاء موجود ایدئولوژیک از خارج بدان نفوذ کرده و تحت سیطره خود موجی بوجود می آورد که همه مفاهیم و ارزش های جامعه بر این موجب انحطاطی قرار می گیرند .
ناسیونالیسم بعنوان یک مکتب فلسفی و سیاسی و بمنزله ایدئولوژی ملت ما می تواند خلاء سیاسی و فکری موجود را پر کند و بجامعه ما محتوی اصیل خود راببخشد .
متاسفانه هنوز جامعه ما از اسارت یورش اندیشه های غیر ایرانی که در چند سال گذشته با شدت فراوان موجی از انحطاط فکری بوجود آورده اند رها نشده است و امنیت فکری که اولین شرط و مهمترین عنصر مقاوم در برابر یورش انحطاطی است ، بدانسان که ما معتقدیم بوجود نیامده است .
غرض از امنیت فکری آنست که افراد این کشور از همان زمان کودکی چه در دبستان چه در کارگاهها و چه در میان کشتزارهای این مرز و بوم به ایدئولوژی ملت خود و به آئین فکری آن آگاه و معتقد شوند و طبیعت زندگی و آئین حیات ملت خود را بخوبی دریابند . گذشته را بدانسان که وجود داشته بشناسند و آرمانهای تاریخی و ملی خود را بر مبنای واقع بینی درک نمایند . جهان امروز را با همه تضادهایش در زمینه های گوناگون مورد بررسی قرار دهند و بالاخره خود و ملت خویش را در جایگاه جهان ملت ها آگاهانه بشناسند و نقش و رسالت آن را در این جهان ارزیابی کنند .
امنیت فکری جز در پناه شناسایی کامل ملت و روابط منضبط افراد آن در چارچوب ناسیونالیسم میسر نمی باشد.
ناسیونالیسم بعنوان ایدئولوژی ملت ما می تواند با تعالیم خود این خلاء را پر نموده و بعلت کیفیتی که بجامعه می بخشد موجبات امنیت فکری آنرا باعث شود .
ایجاد هم آهنگی فکری در زمینه شناخت ملت و مصالح و منافع مربوط به آن موجب می شود که وحدت ملی بر مبنائی مستحکم استوار گردد و مفاهیم و ارزش های اجتماعی ما دگرباره در جایگاه خود با محک خاصی مورد سنجش قرار گیرند .
ملت ما امروز فرم و محتوی ویژه خود را نیافته است ، چون آئین زندگی خویش و رمز بقاء خود را بدانسان که باید در نیافته است . تعالیمی که او را باین مسیر راهی کند فراراهش نبوده است و از این رو آنچه که شنیده و خوانده است ، جز این نبوده است که او را بحیات و قوانین حیاتی اش نا آشناتر و بیگانه تر سازد .
این عدم مراقبت باعث شده است که جوانان میهن ما در زمینه شناسایی میهن و ملت خود بدون دید صحیح ملی بار آیند که این خود بزرگترین خطری خواهد بود که نسل جوان و جامعه ما را تهدید می کند . این گونه افراد بیگانه بزرگترین شکار دشمنان ما خواهند شد که با تمهیدات خاصی دامهای مهیب بر سر راه آنها گسترده اند و بالاخره آنها را براهی می کشند که سخت ترین ضربات را بر ریشه ملیت و منافع ملی خود وارد می سازند . گناه از آنها نیست چون آنها چیزی نمی دانند و اندیشه بمفهوم وسیع خود با وجودشان بیگانه است و با این زمینه کاملا تهی از افکار و عقاید ملی بهترین صید هر صیادی خواهند بود . اینان بااین زمینه صاف و بی رنگ هر نقشی را به آسانی می پذیرند و بخت با آن نقاشی یار است که زودتر و بموقع بایه زمینه آماده برخورد کند تا بدلخواه خود بتواند بر آن نقش ها بیافریند .
ما می خواهیم که تعالیم ناسیونالیسم همه جامعه ما را در بر گیرد و بر زمینه های خالی پیش از آنکه نقش های مخرب اجتماعی زده شود شکل مخصوصی از اندیشه فرود آرد .
آنگاه می توان ادعا کرد که امنیت فکری بوجود آمده هیچگونه ترسی از افکار و اندیشه های غیر ایرانی و ضد ایرانی نخواهد بود و چون زمینه خالی وجود نخواهد داشت .